A betegek szolgálatában…
2610 Nőtincs, Diófa u. 62.
+36 20 363 4818
H-Szo: 09:00 - 15:00
26 máj 2023

Palóc Ápolók Napja – Díjátadó

Minden körülmények között helytállnak: díjakkal ismerték el a nógrádi ápolók áldozatos munkáját

A Kórházmisszió Alapítvány és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Nógrád Vármegyei Területi Szervezete az ápolók nemzetközi világnapja alkalmából ünnepséget rendezett péntek délután a Csitárhoz tartozó nógrádgárdonyi településrészen található Palóc Lovasparkban. A rendezvényen elismeréseket is átadtak.

Az eseményen Mile Nikolett, a Kórházmisszió Alapítvány elnöke köszöntőjében elmondta: a rendezvényt a tiszteletadás és elismerés céljából, hagyományteremtő jelleggel rendezték meg. Kiemelte: az ápolók által végzett munkát sajnos kevésbé ismerik el napjainkban, pedig nagyon fontos lenne. Ezt követően köszönetet mondott az ápolóknak az eddig elvégzett munkájukért.

Mindezek után Kalcsó Péterné, a MESZK Nógrád Vármegyei Területi Szervezetének elnöke mondott beszédet.

– Nikolett önkéntesként dolgozott nálunk a koronavírus-járvány ideje alatt, és szívén viselte a betegek, illetve az ápolók sorsát. Később Nikolett megemlítette, hogy szívesen rendezne egy olyan napot az ápolók számára, ahol megköszönjük a munkásságukat, amit végül az ápolók nemzetközi világnapjához kapcsoltunk. A Kórházmisszió Alapítvány sok mindent tesz a betegekért és szeretne az ápolókért is. Ezért hagyományteremtő jelleggel szerveztük meg ezt a rendezvényt, amit szeretnénk innentől kezdve minden évben megtartani – mondta Kalcsó Péterné.

Ezen szavak elhangzása után átadta a szervezet képviseletében az elismeréseket. A MESZK Nógrád Vármegyei Területi Szervezete az ápolók nemzetközi világnapja alkalmából kimagasló szakmai tevékenységük elismeréseként oklevelet adományozott Bakosné Pádár Anitának, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház vezető asszisztensének, Bernáth Zsolt Miklósnénak, a Pásztói Margit Kórház Krónikus Belgyógyászati osztály dolgozójának, valamint Antal Annamáriának, a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Sebészeti osztály dolgozójának.

Ezt követően a Kórházmisszió Alapítvány elismerését nyújtotta át Mile Nikolett.

– Szeretnénk a szakma utánpótlását is inspirálni, így ezt is beleépítettük az alapítvány tevékenységébe és létrehoztunk egy elismerést a vármegyei fiatal szakdolgozók számára – hangsúlyozta Mile Nikolett. A Kórházmisszió Alapítvány az év fiatal szakdolgozója elismerő oklevelét Szőllős-Banga Ildikó, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Szeptikus Osztály főnővére vehette át.

A rendezvényen Mile Nikolett végül azt is megosztotta a résztvevőkkel, hogy az alapítványuk a jövőben bővül egy szakmai műhellyel is, amelynek keretében a szakmai kiégés kerül majd előtérbe.

Fotó: NOOL
Forrás: NOOL

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/05/minden-korulmenyek-kozott-helytallnak-dijakkal-ismertek-el-a-nogradi-apolok-aldozatos-munkajat-video

26 máj 2023

Ajándék foglalkoztatók és Bibliák gyermeknapra

Gyermeknap alkalmából egész hónapban Palántás kiadványok: 2000 példány ajándék foglalkoztató és 350 példány Gyermekbiblia várta a gyermekeket a balassagyarmati kórház büféjében kihelyezett állandó állványunkon.
Köszönjük a Palánta Gyermek-és Ifjúsági Misszió felajánlását. 
03 ápr 2023

Idén már 120+ kórházi betegnek tudtunk segíteni…

Támogatóink segítségével idén már 120+ ténylegesen szociálisan perifériára szorult, vagy családi gondoskodást nélkülözni kényszerülő kórházi betegnek tudtunk tisztasági csomagokat adományozni: Tusfürdőt » Szivacsot » Fogkefét » Fogkrémet » Toalettpapírt » Papírzsebkendőt » Törlőkendőt » Hintőport
Az adományok minden hónapban, rendszerezetten és személyesen jutnak el az arra rászorulóknak.

 

03 ápr 2023

Díjat alapítottunk…

Alapítványunk „Az év Nógrád-vármegyei fiatal szakdolgozója” címmel megalapította első elismerő díját, melynek átadására 2023. május 12-én, az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából ünnepélyes keretek között kerül sor.
A díj elnyerésére szakmai és egyéb megadott szempontok alapján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi elnöke tette meg a jelölést.


Az év Nógrád-vármegyei fiatal szakdolgozója – 2023.

A Kórházmisszió Alapítvány az e térségben munkát végző fiatal egészségügyi szakdolgozók eredményeinek elismerésére „Az év Nógrád-vármegyei fiatal szakdolgozója” néven elismerést hozott létre. (a továbbiakban: Díj)

A díj célja
A Díj alapító által meghatározott célja, hogy a Nógrád-vármegyében dolgozó fiatal egészségügyi szakdolgozók szakmai munkáját erkölcsi és anyagi támogatással elismerje és ösztönözze.

Jelölés és díjazás
A pályázatra évente 1 fő jelölhető, mely jelölést szakmai és egyéb megadott szempontok alapján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi elnöke teszi.

Szakmai szempontok és kitételek:

  • Be nem töltött 40. életév
  • Nógrád-vármegyei aktív kamarai tagság
  • Valamely szakmai területen (például munkahelyen, kamarai tevékenységben, stb.) végzett kiemelkedő, példaértékű tevékenység

A kijelölt díjazott az alábbi díjazásban részesül:

  • 100.000 Ft egyszeri, pénzbeli juttatás
  • 10.000 Ft értékű könyvcsomag
03 ápr 2023

Kihelyezésre került az első könyvesállványunk!

Hálára ad okot, hogy megérkezett a könyves- és bibliaállványunk prototípusa, amelyet elsőként a balassagyarmati kórház büféjében tudtunk kihelyezni. Fantasztikus dolog hallani a jó visszajelzéseket, miként hat a „mélységben”,  a gyászban az evangélium az emberekre, és hogyan segíti őket a gyászfeldolgozásban.
További jó hír, hogy megérkezett az 5000 példány Bibliánk is Magyarországra a debreceni központi raktárba, így már „csak” a több mázsányi kiadvány elszállítása és elhelyezése van hátra. Reménység szerint a második félévben erről is beszámolhatunk majd…

03 jan 2023

Új év, új kórház!

Nagy örömünkre szolgál, hogy egy újabb kórházzal kezdhetjük meg az új esztendőt. Alapítványunk december végén szerződést kötött az esztergomi Vaszary Kolos kórházzal, ahol újabb, szociálisan perifériára szorult betegeket tudunk segíteni tisztasági csomagokkal, és ruhákkal.
A cikk folytatása hamarosan…

03 jan 2023

Megyei MESZK advent

Egy fantasztikus, jó hangulatú rendezvénnyel búcsúztattuk a 2022-es évet. A Nógrád megyei Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjait hívtuk meg egy ünnepi, kézműves délutánra. Köszönjük a MadebyPalm dekorációs stúdiónak az alapanyagok felajánlását, a kemencei Agapé Gyülekezetnek a támogatást a vendéglátásban, és a balassagyarmati Sztár Motelnek a helyszín biztosítását!
A cikk folytatása hamarosan…

27 jún 2022

Lakossági elsősegély-felkészítés

Életmentő fiatalok
2022. november 12. szombat, 14:00-18:00
Nőtincs - Civil ház

Elsősegély-felkészítő foglalkozás a 14-25 éves korosztály számára.

2022. november 12. szombat, 14:00-18:00
Nőtincs – Civil ház

Mit tegyek a mentő kiérkezéséig?

Szakmai előadó: KOCSIS TAMÁS, mentőtiszt

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, továbbá az interaktív műhelymunka gyakorlati jellegére való tekintettel a részvételi létszám maximum 20 fő, a regisztráció sorrendjében!
Részvételi korhatár: 14-25 éves korig.

2022. augusztus 6. szombat, 14:00-18:00
Nőtincs - Civil ház

A háztartásokban előforduló balesetektől az újraélesztésig...

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az alábbi, lakossági elsősegély-felkészítő foglalkozásra augusztus 6-án szombaton, 14 órától a nőtincsi Civil házba!

Szakmai előadó: KOCSIS TAMÁS, mentőtiszt

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, továbbá az interaktív műhelymunka gyakorlati jellegére való tekintettel a részvételi létszám maximum 20 fő, a regisztráció sorrendjében!
Részvételi k
orhatár: 16-99 éves korig. Gyermekfelügyeletet nem tudunk biztosítani, ezért kérjük, hogy 16 évesnél fiatalabb gyermeket ne hozzanak magukkal.

A regisztráció lezárult.

08 ápr 2022

Férjek és apák – Férfikonferencia

2022. május 21. szombat; 09:30-18:00 
Nőtincs; Tópart Vendégház – konferenciaterem
Felekezetközi férfikonferencia.

 


Napi program:

09:30-tól gyülekező
10:00 Köszöntő
10:10 Dicséret
10:30 Férfiak, akik megváltoztatják a világot (1. rész)
11:30 Kávészünet
11:45 Férfiak, akik megváltoztatják a világot (2. rész)
13:00 Ebédszünet
14:00 Férjek és apák a gáton
– Hogyan kormányozzunk szeretettel?
– Ígéretek és áldozathozatal
– Válsághelyzetek kezelése
15:30 Kávészünet
16:00 És akikre vár a világ: szellemi apák
17:30 Kérdések-válaszok, ima


Az előadók mind gyakorló férjek, apák és nagyapák, akik felelősséget éreznek a mai és a következő generációk férfiaiért, hogy ők is felfedezzék életük nagy kiváltságát; hogy sikeres családokat építsenek és vezessenek.
A RÉSZVÉTEL INGYENES, de a helyszínen lesz lehetőség önkéntes adakozásra, hozzájárulásra a konferencia költségeihez.
Várunk szeretettel!