Barion Pixel
A betegek szolgálatában…
2610 Nőtincs, Diófa u. 62.
+36 (17) 850 440
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

(TELTHÁZ) Kiégés – Tapolyai Emőke előadása Balassagyarmaton

január 20 @ 10:00 - 11:30

3500HUF

TELTHÁZ – Az előadásra jegyek már nem kaphatók.
Tapolyai Emőke előadása Balassagyarmaton.
Téma: Kiégés

Időpont: 2024. január 20., szombat, 10:00 – 11:30
Helyszín: Balassagyarmat, Mikszáth Kálmán Művelődési Központ (Rákóczi út 50.)
Előadó: Tapolyai Emőke, pszichológus


Mit kezdjek a kiégéssel, ha már utolért?
A burn out vagy kiégés fogalma egyre többeket foglalkoztat, hisz a civilizált, fejlett világ nem könnyebbé tette az életünket, hanem rohanósabbá, küzdőbbé, gépiesebbé; s mire testünk jelez, hogy elég, addigra az gyakran már lelkünk dörömbölése, hogy elég, Élni akarok!
Mitől jut el
valaki a kiégés pontjára? Miért nem vette észre, hogy teste-lelke veszélyben van? Vagy ha észrevette, miért nem tett önmagáért?
Az előadás a kiégés folyamatára mutat rá, illetve arra az eszköztárra, melynek segítségével az elfáradt ember is felállhat, feltöltekezhet és remény szerint egy új életfelfogással folytathatja munkáját céljaiért, kapcsolataiért, de ez alkalommal már önmagát, testét-lelkét tisztelve, értékelve.


A részvételhez jegy vásárlása szükséges, elővételben:

Tovább a támogatói jegy megvásárlásához >>>


Tapolyai Emőkéről…

Gyermekkoromat Magyarországon töltöttem, majd 16 évesen kerültem az Amerikai Egyesült Államokba. Diplomámat, M. A. Klinikai- és Pasztorál Pszichológia, az Ashland Theological Seminary-n szereztem, amely az Ashland University (Ashland, Ohio, U.S.A.) tagozata. Tagja vagyok a Coachok Szakmai Szövetségének. Több mint 20 éve foglalkozom vezetői mentorálással, támogatással, egyéni- és párterápiával.

Szeretem az emberi lelket, de nem fürkészni, hanem felemelni, erősíteni, bátorítani, vele együtt gondolkodni, felfedezni és alkotni. Hiszem, hogy a saját életemre és a hozzám hozott problémákra is van megoldás, létezik fejlődés és kibontakozás, igaz, néha küzdelmek árán. Egyik kedvenc hasonlatom Paul Brandt, világhírű kézsebész munkáján alapszik, ő volt az, aki felfedezte, hogy a lepra nem a bőr szövetének sérülése, hanem a fájdalom észlelésének elvesztése. Az emberi lélek megértésében, a megoldás keresésében, az élet megélésében gyakran jut eszembe ez a hasonlat, hisz lelki sérüléseinkben olykor mindent megteszünk azért, hogy ne érezzük a fájdalmat, s észre sem vesszük, hogy mindeközben elveszíthetjük egyediségünket. Előadásaim fókuszában ennek az egyediségnek megtalálásán, felszabadításán és megtartásán van a hangsúly.


Tovább a támogatói jegy megvásárlásához >>>

Részletek

Dátum:
január 20
Időpont:
10:00 - 11:30
Összeg:
3500HUF
Esemény kategória:
Honlap:
https://korhazmisszio.hu/termek/kieges-tamogatoi-jegy-tapolyai-emoke-eloadas/

Szervező

Kórházmisszió Alapítvány

Helyszín

Mikszáth Kálmán Művelődési Központ, Balassagyarmat
Rákóczi út 50.
Balassagyarmat, 2660 Magyarország
+ Google Térkép