Az egészségügyi dolgozók munkájának elismerése mellett az ünnepekre is hangolódtak az Adventi Kreatív Napon

A Kórházmisszió Alapítvány idén is megrendezi az Adventi Kreatív Napokat az egészségügyi dolgozók számára. A kézműves délután első állomásának a Balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ adott otthont múlt szombaton. Az esemény az egészségügyi dolgozók munkájának elismerése mellett, a lelkiségről és az ünnepekre való hangolódásról szólt.

Mile Nikolett, a Kórházmisszió Alapítvány kurátora portálunknak elmondta, hogy a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az alapítványuk idén is megrendezi az Adventi Kreatív Napokat. Ezen elsősorban az ágy mellett dolgozó, kórházi ápolókat, de természetesen néhány fővel az alapellátásban és a járóbeteg ellátásban dolgozó szakembereket, mentősöket, szociális ápolókat, valamint egyéb egészségügyi dolgozókat is szívesen látnak.

– Az Adventi Kreatív Napok célja, az egészségügyi dolgozók munkájának elismerése és ennek kifejezése mellett, a köztük lévő kapcsolatok erősítése, a közösségápolás, illetve a lelki hangolódás az ünnepekre, elcsendesedés a rohanó hétköznapokban – ismertette Mile Nikolett. Hozzátéve, idénmár két megyében, összesen három helyszínen rendezik meg az Adventi Kreatív Napokat, amelynek első állomását a Balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ Csikász István teremben tartották meg múlt szombaton.

Az eseményen a résztvevőket elsőként dr. Jeszenszky-Kovács Ágnes, a nőtincsi II. praxis háziorvosa köszöntötte. A háziorvos beszédében kiemelte, mennyire fontos az erő a mindennapi munka során, amelyet az elhivatottság mellett szintén Istentől kapunk. Majd a bibliai Példabeszédek könyvéből, valamint Ézsaiás könyvéből vett idézetekkel bátorította a jelenlévőket. Ezt követően Béres Lászlóné adventi gondolatai hangzottak el, aki rámutatott arra, milyen fontos szerepet tölt be az életében az Úr Jézus Krisztusba vetett hit, akinek a megszületésére emlékezünk vissza karácsonykor, ezt ünnepeljük. Továbbá megosztotta a résztvevőkkel, hogyan gyógyult meg a rákból, és milyen hálás az egészségügyi dolgozók munkájáért.

– Minden egészségügyi dolgozó ajándék – hangsúlyozta Béres Lászlóné.

Végül Mile Nikolett, az alapítvány kurátora köszönte meg az évek során befektetett rengeteg munkát Kalcsó Péterné Csókási Gyöngyinek, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Nógrád Vármegyei Szervezetének leköszönő elnökének. Elismerő szavaiban méltatta az elnök koronavírus-járvány alatt végzett tevékenységét is. Továbbá személyesen köszönte meg azt a pozitív, támogató hozzáállást, mely során önkéntes munkáját is segítette, aminek nagyban köszönhető az alapítvány tevékenységének felvirágzása is.

A köszöntők után a dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetből, a helyi Nemzeti Népegészségügyi Központból (ÁNTSZ), a Szent Erzsébet Idősek Otthonából, a Rétsági Járóbeteg-szakellátó Központból, valamint egyéb praxisból érkező egészségügyi dolgozó adventi koszorút, kopogtatót, vagy asztaldíszt készíthetett. A telt házzal, közel ötven fővel megvalósuló kézműves délután bensőséges, meghitt, szeretetteljes hangulatban telt. Eközben pedig a résztvevőket szeretetvendégséggel is köszöntötték, ugyanis a kemencei Agapé Gyülekezet nő tagjai rengeteg házi süteménnyel készültek az alkalomra, ezáltal kifejezve szeretetüket és tiszteletüket az egészségügyi dolgozók iránt.

Az Adventi Kreatív Napok tovább folytatódnak, a következő állomásnak Pásztón, a Pásztói Margit Kórház Tanácsterme ad majd otthont november 17-én 14 órától azoknak, akik november 7-ig regisztráltak.

Forrás: Nógrád Vármegyei Hírportál
https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/11/az-egeszsegugyi-dolgozok-munkajanak-elismerese-mellett-az-unnepekre-is-hangolodtak-gyarmaton