Minden körülmények között helytállnak: díjakkal ismerték el a nógrádi ápolók áldozatos munkáját

A Kórházmisszió Alapítvány és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Nógrád Vármegyei Területi Szervezete az ápolók nemzetközi világnapja alkalmából ünnepséget rendezett péntek délután a Csitárhoz tartozó nógrádgárdonyi településrészen található Palóc Lovasparkban. A rendezvényen elismeréseket is átadtak.

Az eseményen Mile Nikolett, a Kórházmisszió Alapítvány elnöke köszöntőjében elmondta: a rendezvényt a tiszteletadás és elismerés céljából, hagyományteremtő jelleggel rendezték meg. Kiemelte: az ápolók által végzett munkát sajnos kevésbé ismerik el napjainkban, pedig nagyon fontos lenne. Ezt követően köszönetet mondott az ápolóknak az eddig elvégzett munkájukért.

Mindezek után Kalcsó Péterné, a MESZK Nógrád Vármegyei Területi Szervezetének elnöke mondott beszédet.

– Nikolett önkéntesként dolgozott nálunk a koronavírus-járvány ideje alatt, és szívén viselte a betegek, illetve az ápolók sorsát. Később Nikolett megemlítette, hogy szívesen rendezne egy olyan napot az ápolók számára, ahol megköszönjük a munkásságukat, amit végül az ápolók nemzetközi világnapjához kapcsoltunk. A Kórházmisszió Alapítvány sok mindent tesz a betegekért és szeretne az ápolókért is. Ezért hagyományteremtő jelleggel szerveztük meg ezt a rendezvényt, amit szeretnénk innentől kezdve minden évben megtartani – mondta Kalcsó Péterné.

Ezen szavak elhangzása után átadta a szervezet képviseletében az elismeréseket. A MESZK Nógrád Vármegyei Területi Szervezete az ápolók nemzetközi világnapja alkalmából kimagasló szakmai tevékenységük elismeréseként oklevelet adományozott Bakosné Pádár Anitának, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház vezető asszisztensének, Bernáth Zsolt Miklósnénak, a Pásztói Margit Kórház Krónikus Belgyógyászati osztály dolgozójának, valamint Antal Annamáriának, a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Sebészeti osztály dolgozójának.

Ezt követően a Kórházmisszió Alapítvány elismerését nyújtotta át Mile Nikolett.

– Szeretnénk a szakma utánpótlását is inspirálni, így ezt is beleépítettük az alapítvány tevékenységébe és létrehoztunk egy elismerést a vármegyei fiatal szakdolgozók számára – hangsúlyozta Mile Nikolett. A Kórházmisszió Alapítvány az év fiatal szakdolgozója elismerő oklevelét Szőllős-Banga Ildikó, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Szeptikus Osztály főnővére vehette át.

A rendezvényen Mile Nikolett végül azt is megosztotta a résztvevőkkel, hogy az alapítványuk a jövőben bővül egy szakmai műhellyel is, amelynek keretében a szakmai kiégés kerül majd előtérbe.

Fotó: NOOL
Forrás: NOOL

https://www.nool.hu/helyi-kozelet/2023/05/minden-korulmenyek-kozott-helytallnak-dijakkal-ismertek-el-a-nogradi-apolok-aldozatos-munkajat-video